Science Cafe ilk etkinliği yapıldı
19 Haziran 2021 11:00

Science Cafe projesinin ilk etkinliği SEADDER ev sahipliği ile Ankara`da yapıldı

Science Cafe For Adults projesinin ilk faz bilim kafe etkinlikleri ortak ülkelerle birlikte Türkiye'de de düzenlenmeye başladı. Türkiye'de gerçekleştirilecek olan 3 bilim kafeden ilki Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve SEADDER'in ortak çalışması olarak Ankara Başkent Öğretmenevi'de gerçekleştirildi. Kanser nedir ve kansere dair bilinmeyenler konulu bilim kafe etkinliğine Ankara Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Nurgül Özcan konuşmacı olarak katılım sağladı.
Bilim kafe, pandemi koşulları ve sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek 13 yetişkin ile düzenlendi. Etkinliğine katılanlar kansere dair bilinmeyenler hakkında bilgi sahibi oldular ve akıllarına takılan soruları uzmanına sorma imkanı yakaladılar. Doksan dakika süren etkinlik sonunda konuşmacımıza teşekkür edilerek küçük bir hediye sunumu yapıldı.
Gerçekleştirilecek olan diğer bilim kafe etkinlikleri için örnek oluşturacak olan ilk etkinliğimiz sayesinde dikkat edilmesi gereken noktalar proje ortaklarıyla paylaşıldı ve diğer bilim kafelere katılımın iyileşen pandemi koşullarıyla daha yüksek olması planlandı.
Ayrıca bilim kafe etkinliği proje Facebook sayfasından canlı yayınlanarak daha fazla kişiye ulaşılması amaçlandı. Video ile kayıt altına alınan bilim kafe etkinlikleri İngilizce alt-yazılar eklenerek belirlenen süre içerisinde proje youtube kanalında yayınlanacak, bilimsel konular herkesin anlayabileceği halde yetişkin ve tüm grupların bilgisine sunulacaktır.