Hayatboyu Öğrenme Programı 2013 Genel Teklif Çağrısı Yayınlandı
19 Eylül 2013 13:02

Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) 2013 Genel Teklif Çağrısı Avrupa Komisyonu Tarafından Yayınlanmıştır

Derneğimiz tarafından proje hazırlamak isteyenlere danışma ve eğitim desteği verilecektir.

Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans) tarafından yapılan duyuru aşağıdadadır.

Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) 2013 Genel Teklif Çağrısı, Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanmıştır. Gerek ülke merkezli gerekse merkezi faaliyetlere ilişkin hibe başvurusu imkanlarını belirten Genel Teklif Çağrısı'na Komisyon'un internet sitesinde http://ec.europa.eu/education/llp/doc848_en.htm linkinden ulaşılabilmektedir.

ÜLKEMİZDEN BAŞVURU YAPACAK POTANSİYEL YARARLANICILARIMIZIN DİKKATİNE:

Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanan bu Genel Teklif Çağrısı, Başkanlığımız tarafından tamamlayıcı nitelikte olmak üzere kısa bir süre sonra yayınlanacak olan Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) 2013 ULUSAL TEKLİF ÇAĞRISI'nın ayrılmaz bir parçası olacaktır. Bu nedenle, Komisyon'un Genel Teklif Çağrısı'nda yeralan ve ve yukarıdaki linkten ulaşılabilen aşağıdaki belgelerin ülke merkezli faaliyetler kapsamında başvuru yapacak olan potansiyel yararlanıcılarımız tarafından başvuruları öncesinde dikkatlice okunması ve başvuru hazırlıklarının şimdiden başlatılması gerekmektedir:

2)   2013 yılı başvuruları çerçevesinde programa katılan tüm Avrupa ülkelerinde geçerli olacak olan Stratejik Öncelikleri içeren "LIFELONG LEARNING PROGRAMME, GENERAL CALL FOR PROPOSALS 2011-2013, STRATEGIC PRIORITIES 2013" başlığını taşıyan belge

3)   Programın resmi rehberi niteliği taşıyan ve her bir programdan yararlanma şartlarını ve idari ve mali hükümleri de içermekte olan "LIFELONG LEARNING PROGRAMME GUIDE 2013" belgesi ("Part I: General Provisions",  "Part IIa: Sub-Programmes and Actions" ve "Part IIb: Explanation by Action" başlıklı bölümlerden oluşmaktadır).

Diğer yandan, Program kuralları gereği, Avrupa Komisyonu Genel Teklif Çağrısı'nı tamamlayıcı nitelikte olmak üzere, Programa katılan ülkelerin Ulusal Ajanslarının yürüttüğü ülke merkezli (merkezi olmayan) her bir alt program ve faaliyet için ilave ulusal öncelikler ilan etme, idari tedbirler koyma ve Komisyon'un belirlemiş olduğu alt ve üst sınırlar içerisinde olmak kaydıyla ulusal hibe miktarları uygulama yetkisi çerçevesinde 2013 döneminde ülkemizde geçerli olacak ulusal öncelikler, idari tedbirler ve ulusal hibe miktarları gibi hususlar, kısa bir süre sonra yayınlanacak olan LLP 2013 Ulusal Teklif Çağrısı'nda yer alacaktır. Alt programların her biri çerçevesinde hangi tür proje tekliflerinin veya bireysel başvuruların sunulabileceği ve bu başvurulara sağlanacak hibe miktarları ve ulusal öncelikler, bu Ulusal Teklif Çağrısı'nda belirtilecektir. Başvuru usulüne ilişkin diğer önemli teknik veya idari hususlar da ilgili alt programların sayfalarında yer alabilecektir.