“Readjusting to life
02 Kasım 2020 11:30

Erasmus+ KA204 Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklık projesi 1 Kasım 2020 tarihinde resmen başladı

SEADDER işbirliği ile hazırlanan bir proje daha onaylanarak uygulanmaya başladı.

Derneğimiz gönüllüsü ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde görevli öğretmen Sevgi CİVAŞ, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Kurumlar Sosyolojisi Ana Bilim Dalı’nda görevli Dr. Öğr. Üyesi Tülay Kaya,

İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü İnsan Kaynakları ve Yön. Ana Bilim Dalı’nde görevli Dr. Öğr. Üyesi Neşe Çakı ile birlikte hazırlanan “Readjusting to life: The Development of an Innovative Online Guide for the Social Inclusion of People with Acquired Disabilities” (Hayata Yeniden Uyum Sağlama: Sonradan Engelli Olan Bireylerin Toplumsal Hayata Dahil Olmaları için Yenilikçi Bir Çevrimiçi Kılavuz Geliştirilmesi) isimli proje  Avrupa Birliği Başkanlığı - Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Hibelendirilmeye uygun görülerek 146.664 Avroluk bütçe ile onaylandı.

SEADDER ve İstanbul Üniversitesi'nin yanı sıra Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği (Türkiye), Civic Computing (İskoçya), Fams Cocemfe Sevilla (İspanya), IASIS (Yunanistan) ortaklığında yürütülecek olan ve 26 ay sürecek proje kapsamında, sonradan fiziksel veya duyusal engelli olan yetişkinlerin toplumsal hayata yeniden dahil olma süreçlerini dijital teknolojilerin yardımıyla kolaylaştıracak çevrimiçi bir kılavuz geliştirilmesi hedefleniyor.