2015 Erasmus Plus Proje Eğitimleri
16 Kasım 2014 08:15

Erasmus Plus Proje Eğitimleri, Başta AB hibe programları olmak üzere yerel, ulusal ve uluslararası proje hazırlamak isteyenlere yönelik ve yeni dönem Erasmus Plus formatında güncellenen eğitimlerimiz devam ediyor

SÜREKLİ EĞİTİM, ARAŞTIRMA VE DANIŞMA DERNEĞİ

EĞİTİM PROGRAMI

PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ

Proje; sorunları çözmek için belirlenen amaç ve hedefler çerçevesinde plan ve programı yapılmış, maliyeti hesaplanmış, kısa ve uzun vadeye bağlanmış bir çalışma tasarısıdır.

Proje hibe ve fonlarından faydalanmak için ilan edilen proje çağrılarına başvuruda bulunmak ve proje sürecini yürütmek ve tamamlamak gerekmektedir.

Bu süreci başarılı bir şekilde yönetebilmek amacıyla “Proje Döngüsü Yönetimi” sistemi benimsenmektedir. Proje Döngüsü Yönetimi bir proje fikrinin, hedef, risk ve faaliyetlerini şeffaf ve analitik bir şekilde özetleyen,“Mantıksal çerçeve yaklaşımı” temeline dayanan, yöntem ve sistematik bütünüdür. Analiz ve Planlama evrelerinden oluşarak proje sürecinin sağlıklı ve gerçekçi kurgulanmasına yardımcı olmaktadır.

PROGRAM İÇERİĞİ:

1.      Avrupa Birliği tarafından finanse edilen(Erasmus Plus) proje ve programlar

- Stratejik Ortaklıklar (Ana Eylem 2 - KA2)

- Bireysel Öğrenme Hareketlilikleri - Ana Eylem 1 - KA1 (Kurumların personelleri ya da Okullardan bir ya da birden fazla öğretmen, yeterliliklerini geliştirmek ve mesleki gelişimlerini sağlamak için, eğitim ve öğretim amacıyla yurt dışına gidebilecektir, dil bilme şartı aranmamaktadır)

2.      Proje ve programlar kapsamındaki hibe miktarları

3.      Proje Döngüsü Yönetimi

4.      Mantıksal Çerçeve Matrisi

5.      Paydaş Analizi

6.      Problem Analizi

7.      Hedef Analizi

8.      Strateji Analizi

9.      Hibe Programları Başvuru Formları ve Ekleri

10.    Yurtiçi ve yurtdışından uygun ortakları bulma

11.    Ön değerlendirme ve içerik değerlendirme kriterleri

12.    Uygulamalı olarak proje yazımı

13. Kalkınma ajansları ve çeşitli bakanlıklar tarafından finanse edilen programlar

Program; 2 gün 16 saattir, konular öncelikle teorik olarak verilecek, daha sonra grup çalışması ile uygulamalı proje yazımı yapılacaktır;

KİMLER KATILABİLİR?

Eğitim Kurumu Temsilcileri,

Kamu Kurumu Temsilcileri,

Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri(Dernekler, Vakıflar, Sendikalar, vb.)

Özel Şirketler,

Gençlik Grupları, vb.

YENİ EĞİTİM TARİH ve SAATLERİ

1.GRUP            3-4 Ocak 2015

2.GRUP            17-18 Ocak 2015

3.GRUP            31 Ocak - 1 Şubat 2015

4.GRUP            Gelen talepler doğrultusunda yeni gruplar oluşturulacaktır. Talepleriniz için Lütfen seaddernegi@gmail.com adresine e-posta gönderiniz.

Belirtilen tarihlerde Cumartesi sabah 08.30-09.00 saatleri arasında kayıt işlemleri yapılacaktır.

Ders Programı
09.00-10.30. Ders

10.30-10.50. Çay arası

10.50-12.20. Ders

12.20-13.20. Öğle Yemeği

13.20-14.50. Ders

14.50-15.10 Çay arası

15.10-16.40 Ders.

16.40-17.00 Günün değerlendirmesi

Eğitimcilerimiz daha önce yerel, ulusal ve uluslararası proje yazmış, uygulamış ve sonuçlandırmış, alanında uzman kişilerden oluşmaktadır.

Eğitim Gruplarımız En fazla 15 kişiden oluşacaktır. Ön kayıt sayısı 6’dan az olması durumunda katılımcıların tamamı, 15’dan fazla olması durumunda ise 16.  kişiden itibaren bir hafta sonraki eğitim grubuna alınacaktır.

EĞİTİM ÜCRETİ;

Kişi başı 350 TL + KDV (Katılımcılara fatura verilecektir)

Katılmak isteyenlerin eğitimin yapılacağı hafta sonundan önceki Perşembe günü saat 17.00’a kadar ön kayıt yapması gerekmektedir.

Ön kayıt için TÜRKİYE İŞ BANKASI- GÖLBAŞI-ANKARA ŞUBESİ- IBAN KODU: TR39 0006 4000 0014 2980 3183 40 ALICI: SÜREKLİ EĞİTİM ARAŞTIRMA VE DANIŞMA DERNEĞİ -  (Hesap no: 4298-318340) hesabına 50 TL yatırılmalıdır. Açıklama kısmına “Proje Eğitimi” yazınız

Kalan ücret eğitim öncesinde nakit olarak alınacak, katılımcılara fatura verilecektir.

ÜCRETE NELER DAHİL?

- 2 gün 16 saat ders ücreti

- Eğitimde kullanılacak materyaller,

- İki gün öğlen yemeği(Gölbaşı 75. Yıl Öğretmenevinde)

- Ders aralarında çay ve ikramlar

EĞİTİM YERİ

Ankara-Gölbaşı 75. Yıl Öğretmenevi

Eğitime katılan ve başarı ile tamamlayanlara sertifika verilecektir.

Ayrıntılı bilgi için ; 530 327 22 68 numaralı telefonu arayabilirsiniz.