Yep Yeni Bir Avrupa Yetişkin Eğitimi Platformu Başlıyor
10 Mayıs 2014 08:01

EPALE (Avrupa’da Yetişkin Öğrenimi Elektronik Platformu) ePlatform for Adult Learning in Europe Yep Yeni Bir Avrupa Yetişkin Eğitimi Platformu Başlıyor

EPALE (Avrupa’da Yetişkin Öğrenimi Elektronik Platformu)

ePlatform for Adult Learning in Europe

Yep Yeni Bir Avrupa Yetişkin Eğitimi Platformu Başlıyor

EPALE olarak bilinen Avrupa’da Yetişkin Öğrenimi için Elektronik Platformu, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen yeni bir adımdır.

Platform AB’nin, Avrupa’da yüksek nitelikli yetişkin eğitimini desteklemek için yaptığı uzun süreli taahhütünün en son gelişmesidir. Platform, yetişkin eğitimi ile ilgili öğretmenler, eğitimciler ve gönüllülerle birlikte politika yapıcılar, araştırmacılar ve akademisyenlere açık olacaktır.

EPALE onu, Avrupa’da öncelikli bir alan yapacak olan bir dizi farklı unsur taşıyacaktır. Platform; interaktif ağlar, kullanıcılara Avrupa’daki diğer kişilerle iletişim kurma, tartışmalara katılma ve iyi uygulamaların değişimi gibi imkanlar sunucaktır.

Avrupa ve ulusal düzeydeki etkinlikleri içeren takvim, kullanıcılara profesyonel gelişim fırsatları konusunda güncel bilgiler sunacaktır. Haberler ve yetişkin eğitimi alanının önde gelen uzmanlarınca yazılan önemli makalelerin yayınlanması, yetişkin eğitimindeki en son politikaların ve tartışmaların EPALE kullanıcıları için ulaşılabilir olmasını sağlayacaktır.

EPALE çok dilli olacaktır. Böylece, herhangi bir program ülkesindeki kullanıcılar sitenin tamamından ve çeşitli kaynaklarından yararlanabilirler. Site, açık üyelik şeklinde yapılandırılacağından kullanıcılar, Avrupa düzeyindeki başka yetişkin eğitimi profesyonelleri, uygulayacıları ve gönüllüleri ile iletişim kurma imkanına sahip olacaklardır.

Her katılımcı ülke bilgi, etkinlik, kaynak oluşturma gibi alanlarda katkı sağlayacaktır.
Platform, yetişkin eğitimi alanı için kalıcı bir ortam olmak üzere tasarlanmıştır.

Potansiyel kullanıcılar şimdiden, EPALE sitesinde bulunan anketi doldurarak katılabilirler ve sitenin içeriğinin şekillenmesine katkıda bulunabilirler: http://ec.europa.eu/epale/en/

EPALE Avrupa Komsiyonu tarafından desteklenmekte ve Yürütme Ajansı (Executive Agency) tarafından yönetilmektedir.